Aces clinch No. 1 seed, locking reigning champion Sky into No. 2

Date:

De WNBA play-off foto komt weer neer op de laatste dag. Alle 12 teams spelen op zondag in hun reguliere seizoensfinale en op twee na hebben alle teams een kans op een postseason-ligplaats.

Dit staat er zondag op het spel. Dit bericht wordt gedurende de dag bijgewerkt met resultaten en zaden. De play-offs beginnen woensdag in het nieuwe best-of-three eerste ronde format.

WNBA-schema voor zondag

Zon 90, Lynx 83

Vrijheid 87, Droom 83

Mystics 95, Koorts 83

Azen 109, Storm 100

Hemel 82, Mercurius 67

Wings at Sparks, 19.00 uur, WNBA League Pass

WNBA-stand

De stand is vanaf 19.00 uur ET. Zaad, team, record, x – plaats voor play-offs, o – uitgeschakeld, vet – opgesloten

Nr. 1 Las Vegas Aces (26-10), x

Nr. 2 Chicago Sky (26-10), x

Nr. 3 Connecticut Sun (25-10), x

Nr. 4 Seattle Storm (22-14), x

Nr. 5 Washington Mystics (21-14), x

Nr. 6 Dallas Wings (17-18), x

Nr. 7 New York Liberty (16-20), x

Nr. 8 Phoenix Mercurius (15-21), x

Nr. 9 Atlanta Dream (14-22), uit

Nr. 10 Minnesota Lynx (14-22), uit

Nr. 11 Los Angeles Sparks (13-22), uit

Nr. 12 Indiana Fever (5-30), uit

De eerste ronde paren van de play-offs zijn 1 vs. 8 en 4 vs. 5 (winnaars spelen tegen elkaar in een best-of-five halve finale); 2 vs. 7 en 3 vs. 6 (winnaars in halve finales).

Aces clinch nr. 1 zaad

De Las Vegas Aces behaalden de nummer 1-positie in de WNBA-play-offs van 2022 met een overwinning van 109-100 tegen de Seattle Storm in een uitverkochte zaal in de Michelob Ultra Arena in Las Vegas. De regerend kampioen Chicago Sky wordt de nummer 2 zaad.

De Storm waren al opgesloten op de nummer 4 plek, maar hebben nog steeds iets om voor te spelen in de finale. Er is geen herschikking in het nieuwe playoff-formaat, dus de No. 4 Storm en No. 1 Aces bevinden zich nu aan dezelfde kant van de beugel. Ze kunnen elkaar ontmoeten in de best-of-five halve finales. De Aces wonnen de seizoensreeks met 3-1.

Kiah Stokes en A’ja Wilson blokkeerden in de laatste minuut back-to-back-pogingen en Kelsey Plum maakte een 3-punter leeg om de stand op 101-95 te brengen. Vanaf daar ging het bergafwaarts voor de beste aanval van de competitie.

Aces point guard Chelsea Gray scoorde een carrière-high 33 punten (10-van-15) met negen assists en zeven rebounds. Jewell Loyd scoorde een carrière-high 38 punten, 13-van-23 algemeen en 8-uit-14 van bereik, aan de andere kant voor de Storm.

Wilson (25 punten, 10 rebounds, vijf assists) en Kelsey Plum (23 punten, 4-of-9 3pt) werden het eerste duo in de WNBA-geschiedenis dat elk 700 punten scoorde in één seizoen. Het speelschema is dit seizoen uitgebreid naar 36 wedstrijden en wordt volgend jaar opgeschoven naar 40.

Jackie Young, een toonaangevende Most Improved Player-kandidaat, miste het begin van de tweede helft terwijl hij te maken had met een niet-COVID-gerelateerde ziekte, meldde Holly Rowe van ESPN. Young keerde wel terug en had één bucket samen met vijf rebounds, vier assists en drie steals in een totaal van 25 minuten.

De Aces zijn zonder Dearica Hamby, een tweevoudig zesde speler van het jaar die in de basisopstelling kwam onder eerstejaars hoofdcoach Becky Hammon. Ze kampt met een botkneuzing in haar knie die haar tot een maand buiten de deur zou kunnen houden.

Het was Sue Bird’s laatste wedstrijd in het reguliere seizoen en ze bereikte 1.000 carrière-driepunters. Bird en voormalig UConn-teamgenoot Diana Taurasi (1.297) zijn de enige spelers in de geschiedenis van de competitie die het doel bereiken. Het was ook de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen voor Storm guard Briann January.

Mercuriusverlies plaatst ze op nummer 8, achter Liberty

De regerend kampioen Chicago Sky sloot het seizoen goed af en versloeg de Phoenix Mercury 82-67 in Footprint Center in Phoenix. De Mercury verzekerde zich eerder op de dag van een plek in de play-offs met het verlies van Lynx, maar speelde voor een betere rangschikking die deze week een best-of-three zou hebben betekend tegen de Sky.

The Sky was al opgesloten in het nummer 2 zaad na de overwinning van de Aces. Door het verlies van Phoenix stonden ze op nummer 8, achter de New York Liberty. Zij zullen het opnemen tegen de Aces in de best-of-three eerste ronde in Las Vegas. The Sky speelt de Liberty in Chicago.

Chicago leidde na één met 15-8 en bij rust met 39-25. Het was een marge van 24 punten voor de Sky op weg naar het vierde kwartaal. Courtney Vandersloot werd in het derde kwart neergehaald en leek pijn te hebben. Ze liep terug naar de bank en zat op de hometrainer. De starters zaten meestal de hele weg terwijl de Sky de marge bleef verschuiven.

Azura Stevens kwam van de bank en leidde Chicago met 17 punten. Elke speler scoorde. Jennie Simms (12), Megan Gustafson (12), Diamond DeShields (11) en Kaela Davis (11) leidden de Mercury aanvallend.

Phoenix is ​​​​zonder alle drie van hun – eigenlijk vier – van hun sterspelers. Brittney Griner blijft vastgehouden in Rusland. Tina Charles en de Mercury kwamen weken geleden een contractscheiding overeen (in wezen een uitkoop).

Diana Taurasi is uitgeschakeld met een quad-stam, maar is met het team op de bank gebleven. En de ploeg maakte donderdag bekend dat Skylar Diggins-Smith om persoonlijke redenen de laatste twee wedstrijden van de reguliere competitie zou missen. Ze werd op de geschorste lijst geplaatst en kan dit seizoen niet terugkeren.

Taurasi, Griner en Diggins-Smith werden voor de wedstrijd gehuldigd door USA Basketball voor hun Olympische gouden medaille in Tokyo afgelopen zomer. Griner’s ring werd geaccepteerd door Taurasi en Diggins-Smith’s door haar moeder.

Sophie Cunningham kneep haar enkel, maar bleef spelen, en Kaila Davis hield ook vol een schijnbare rechterknieblessure in het derde kwartaal. Davis moest van het veld worden geholpen.

Liberty behaalt finale plek in play-offs

Sandy Brondello heeft de New York Liberty terug in de play-offs in haar eerste jaar als hoofdcoach. (Rich von Biberstein/Icon Sportswire via Getty Images)

De New York Liberty zijn terug in het naseizoen met een overwinning van 87-83 op de Atlanta Dream thuis in Barclays Center op zondag. Het is de 17e keer in 26 seizoenen dat de Liberty in het naseizoen is en de tweede opeenvolgende ligplaats nadat ze drie jaar weg waren voor een franchise-record.

Natasha Howard sloeg een driepunter uit de hoek om er een vierpuntsspel van te maken met nog minder dan een minuut te gaan. Het kwam op een reeks mooie passes op de perimeter die begon met een tip van Stefanie Dolson en een aanvallende rebound voor Betnijah Laney.

Dream tweedejaars guard Aari McDonald sneed de voorsprong naar twee tijdens een rit naar de basket en Erica Wheeler maakte een fout op 24,8 seconden om Sabrina Ionescu voor het eerst in de wedstrijd aan de lijn te zetten. Ze sloeg beide om er 85-81 van te maken. Wheeler’s driepunter stuiterde van de rand en Howard zorgde voor de rebound en plaats in de play-offs. Haar twee gemaakte vrije worpen leverden de eindstand op.

Howard scoorde 18 punten (5-uit-8) met negen rebounds, drie assists, één steal en een block. Stefanie Dolson had 15 punten en 12 rebounds. Marine Johannes scoorde 18 en kwam dicht bij het franchiserecord voor 3s in een spel. Ze stond 6-of-8 achter de boog.

In het derde kwart bij Barclays was er nog maar één play-offplek te bemachtigen. Het verlies van Lynx zorgde voor een ligplaats voor de Phoenix Mercury en verliet de Liberty en Dream om de laatste te bepalen.

De Liberty hebben het hele seizoen geworsteld met hun gezondheid en hebben nauwelijks wedstrijden gespeeld met elke beschikbare speler. Laney, Howard en Did Richards hebben allemaal tijd gemist tijdens het eerste seizoen van Sandy Brondello als hoofdcoach.

The Dream onderging een verbouwing in het laagseizoen, zowel in de frontoffice als in het roster. Atlanta huurde Tanisha Wright in als hoofdcoach en ruilde tegen Kentucky’s Rhyne Howard in met de nummer 1 keuze in de draft. Howard leidde de Dream met 24 punten en zeven assists. Ze was 5-van-12 van 3-punts bereik.

WNBA-commissaris Cathy Engelbert en NBA-commissaris Adam Silver waren beiden bij Barclays om de matchup te bekijken.

Lynx uitgeschakeld in play-offstrijd

De 15-jarige carrière van Sylvia Fowles zal niet de play-offs omvatten nadat de Minnesota Lynx zondag werd uitgeschakeld met een verlies van 90-83 voor de Connecticut Sun in de Mohegan Sun-arena in Connecticut. Het verlies zorgde voor een plek voor de Mercury op nummer 7 of nummer 8. Het is de eerste keer sinds 2010 dat de Lynx het naseizoen hebben gemist

Fowles stapte nog een laatste keer uit onder een brullende ovatie en omhelsde elke Lynx-coach en -speler op de bank. Het 6-foot-6-centrum was gemicroniseerd, af en toe betrapte ze haar “I love you”-lof voor teamgenoten. “Mama Syl” omhelsde Sun-spelers één voor één toen de klok afliep.

De Lynx (14-22) maakte een late push voor de play-offs en met nog twee wedstrijden te gaan sprongen ze naar de nummer 7 zaad. Maar ze werden weggeblazen door de Seattle Storm, die het nummer 4 zaad op vrijdagavond opsloot en het niet veel beter deed tegen de zon (25-11). De Lynx had een overwinning en hulp nodig om een ​​plekje te veroveren.

Fowles, die in Minnesota werd geëerd voor haar laatste thuiswedstrijd, bereikte vroeg in de wedstrijd 4.000 rebounds. Ze is de enige speler in de WNBA-geschiedenis die dat punt heeft bereikt en gaat met pensioen met het all-time rebound-record van (4007). De tweevoudig WNBA-kampioen en tweevoudig Finals MVP is ook de koploper in double-doubles met haar 193e plaats in haar carrièrefinale. Fowles speelde 409 carrièrespellen voor de Chicago Sky en Lynx en leidt de herstellende recordboeken van beide franchises.

Ze maakte pas in de tweede helft een velddoelpunt en eindigde haar laatste wedstrijd met een double-double van 10 punten en 12 rebounds. De Lynx had moeite om vroeg te herstellen en liet de zon 52,9% schieten. The Sun kwam in de wedstrijd opgesloten in het nummer 3 zaad.

De Lynx stond aan het einde van het derde kwart met maar liefst 19 achter en kwam tot zes gelijk, wat Sun-hoofdcoach Curt Miller ertoe bracht zijn starters terug te sturen om 3:43 resterend. De Lynx kon nooit dichtbij genoeg komen.

Scenario’s voor WNBA play-offs vanaf zondagochtend

Nr. 1 zaad en nr. 2 zaad

  • De Las Vegas Aces kan tijdens de play-offs het hoogste zaad en het thuisvoordeel behalen met een overwinning tegen de Storm in het late namiddagvenster op ABC. Ze staan ​​2-1 tegen Seattle. De Aces zouden het ook kunnen winnen met verliezen van de No. 2 Sky en de No. 3 Sun.

  • De Chicago Sky zou de eerste plaats kunnen behalen met een overwinning tegen de Phoenix Mercury in combinatie met een Aces-verlies, of met een Aces-verlies en Sun-winst. (via de WNBA)

  • Als er een is driewegstropdas aan de bovenkant met de Sky, Sun en Aces allemaal op 25-11, dan zouden de onderlinge resultaten uiteenvallen in, in volgorde van de WNBA, Sky (5-2), Aces (4-2) en Sun (1- 6).

Middenin

Nr. 3 — Connecticut Zon | Zelfs in een gelijkspel heeft de Sun het slechtste record tegen de Sky en Aces met slechts één overwinning. Zij zullen de nummer 6 Dallas Wings hosten, beginnend met Game 1 op donderdag (8 pm ET, ESPNU).

Nr. 4 — Seattle Storm | Seattle hield zijn positie vast met zijn overwinning op de Lynx op vrijdagavond en zal de Mystics spelen. De eerste twee wedstrijden zijn in Seattle, te beginnen met Game 1 op donderdag (22.00 uur ET/ESPN2).

Nr. 5 – Washington Mystics | Als de Mystics een Game 3 forceren, komt het terug naar het District. Ze zijn dit seizoen 1-2 tegen de Storm.

Nr. 6 — Dallas Wings | De Wings zouden ook een cruciale Game 3 kunnen organiseren als het zo ver gaat. Ze zijn 2-1 tegen de zon. Arike Ogunbowale zal de hele serie van de eerste ronde missen.

Laatste twee playoff-plekken (nr. 7, 8)

De Mercury en Liberty bepalen hun eigen pad naar het naseizoen, terwijl de Lynx en Dream overwinningen en hulp nodig hebben.

  • Voor de Phoenix Mercurius om binnen te komen, hoeven ze alleen maar te winnen tegen de Sky. Ze hebben beide verloren van Chicago. Een verlies van Lynx plaatst ze ook in de play-offs.

  • De New York Liberty kan een playoff-plek bemachtigen met een overwinning tegen de Atlanta Dream (2-1). Of een Mercury overwinning, of een Lynx verlies.

  • De Minnesota Lynx kan naar een plek in de play-offs gaan met een overwinning tegen de zon en een verlies tegen de Mercury of Liberty.

  • De Atlanta Droom kan naar een playoff-plek gaan met een overwinning op de Liberty en een Mercury-verlies.

  • Als dingen uitspelen tot een gelijkspel tussen alle vier de teams onderaan het klassement (15-21), zouden de twee teams met de beste onderlinge resultaten de play-offs halen. De uitsplitsing, volgens de WNBA: Lynx (8-2), Dream (5-5), Liberty (4-6), Mercury (3-7).

A'ja Wilson (22) en haar Las Vegas Aces proberen het nummer 1 zaad in de WNBA-play-offs vast te leggen.  (Foto door Ethan Miller/Getty Images)

A’ja Wilson (22) en haar Las Vegas Aces proberen het nummer 1 zaad in de WNBA-play-offs vast te leggen. (Foto door Ethan Miller/Getty Images)


The Valley Voice
The Valley Voicehttp://thevalleyvoice.org
Christopher Brito is a social media producer and trending writer for The Valley Voice, with a focus on sports and stories related to race and culture.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

Popular

More like this
Related