Bronny James recruiting: Best fits for LeBron James’ son include college, G League or playing overseas

Date:

Het dragen van de achternaam van misschien wel de grootste NBA-speler aller tijden heeft zijn voordelen, maar ook zijn uitdagingen. Voor middelbare school-ster LeBron James Jr., beter bekend als ‘Bronny’, omvat dat de hoge verwachtingen rond zijn ontwikkeling als vooruitzicht. Het leidt allemaal tot intriges als – zoals LeBron James zelf heeft gezegd dat hij hoopt dat het zal uitkomen – de twee ooit samen kunnen spelen in de NBA.

Jarenlang was dat onderwerp van pleziervoer — serieus, kun je je voorstellen hoe wild het zou zijn om een ​​(waarschijnlijk tegen die tijd) volledig kale LeBron het veld te zien rennen met zijn oudste zoon?! — maar dat is niet langer de longshot mogelijkheid die het ooit leek. Bronny is nu een 17-jarige, Klasse van 2023 prospect die wordt beschouwd als een consensus top-50 nationale prospect in zijn klasse.

En toch is het onduidelijk, zelfs gezien zijn sterke geloofsbrieven en bloedlijn, hoe realistisch het is om Bronny ooit in een NBA-uniform te verwachten. Nog onduidelijker is het pad dat hij zal proberen te bereiken. Zoals LeBron opmerkte, is het vrij vroeg in het proces.

Dus vroeg ik de experts om samen met mij dat pad uit te stippelen. Wat is de staat van Bronny’s spel? Waar projecteren we hem nu na een sterke show deze zomer op het Nike EYBL-circuit met Strive for Greatness? Zal hij naar de universiteit gaan, en zo niet, wat zijn zijn andere opties? Ik heb goeroes Adam Finkelstein, scoutingdirecteur van 247Sports, en Eric Bossi, de nationale basketbaldirecteur van 247Sports, gevraagd voor hun inzichten over Bronny James.

Bronny’s ranglijstreis

Volgende maand twee jaar geleden debuteerde Bronny in de 247Sports Composite-ranglijst als een top-20-vooruitzichter, waardoor de verwachting werd gewekt dat hij op een mogelijke ramkoers naar het sterrendom zat. Hij was groter en vaardiger dan de meeste van zijn leeftijdsgenoten als 15-jarige, en dat, in combinatie met zijn afkomst en de pandemie, hielp zijn vroege stoom aan te wakkeren.

“Toen Bronny in september 2020 voor het eerst werd gerangschikt, bevonden we ons midden in een pandemie en er was waarschijnlijk nooit een andere tijd waarin spelers minder werden gezien voor die eerste rangschikking”, zei Bossi. “Nu hebben we de Class of 2023 veel meer gezien en de pool van spelers waaruit we op de ranglijst staan, is aanzienlijk gegroeid. Ik denk dat hij een beetje op hetzelfde pad zit als hij al een tijdje is. Hij gaat voor stukken en games waar hij past er gewoon een beetje bij en heeft dan een aantal echt veelbelovende optredens, en persoonlijk denk ik dat het op dit moment geschikt is om ergens in de top 50 te worden gerangschikt.”

James is nu gerangschikt 49 door 247Sports en nr. 43 in de 247Sports Composite. Hij is niet per se afgevallen als rekruut — om consequent nationaal in de top-50 te worden gerangschikt is een hele prestatie, zoals zowel Bossi als Finkelstein het eens waren — maar hij heeft in ieder geval verloren sommige hype in het algemeen, van een vijfsterrenrekruut naar een viersterrenrekruut.

“Om je hele middelbare schooltijd binnen die top 50-reeks door te brengen, is eigenlijk behoorlijk indrukwekkende consistentie”, zei Finkelstein. “In het begin zag je alle tools en wed je een beetje op bloedlijnen. Hij heeft die late groeispurt duidelijk nooit opgevangen en zijn spel ging meer over het op subtielere manieren beïnvloeden van winnen dan uitgaan en het offensieve brandpunt zijn. Jij kon nog steeds voor de hand liggende tools zien die zouden vertalen, maar hij was niet zo dynamisch als een meer prototypische vijfsterrenprospect doorgaans is.”

Een sterke zomer

Het is niet helemaal nauwkeurig – of eerlijk – om te suggereren dat Bronny’s reis als rekruut een achtbaan was. Het is indrukwekkend om gedurende zo’n lange periode consequent hoog te worden gerangschikt als een rekruut.

“Ik denk dat er zeker positieve flitsen waren voor Bronny en hij speelde een aantal van zijn beste wedstrijden tijdens de live-periodes van 2 juli”, zei Bossi. “Hij was wat assertiever als doelpuntenmaker en leek wat vrijer te spelen. Aan de andere kant speelde hij tijdens de twee liveweekends van de eerste juli lang niet zo goed en was zijn team gewoon niet zo geweldig. zomer. Streven naar grootsheid was slechts 2-10 in juli en die verliezen waren vaak uitbarstingen. Dus ik denk dat hij een beetje beter was om de maand juli af te sluiten en ik hoop dat dat een teken was van wat komen gaat tijdens zijn laatste jaar, maar je moet rekening houden met de hele lente en zomer.”

Maar het valt niet te ontkennen dat de natuurlijke opkomst en ondergang van de vooruitzichten van spelers, voor Bronny, weer opwaarts is. Deze zomer was hij op het Nike EYBL-circuit agressiever als offensief wapen. Hij heeft lang de vaardigheid en het gevoel gehad van een speler met borderline-vijfsterrentalent, maar de afgelopen jaren is hij vaak opgegaan in plaats van op te vallen.

“Wat nu opvalt, is dat hij zichzelf begint te doen gelden als meer een primaire spelmaker, nadat hij historisch gezien iemand was die bijna altijd het juiste spel maakte, maar niet altijd opviel, wat duidelijk een beetje contra-intuïtief was gezien de vroege hype om hem heen. ‘, aldus Finkelstein.

Wat maakt Bronny, Bronny?

Wat is de aantrekkingskracht van Bronny’s spel? Naast de vroege opwinding over zijn grootte, die enigszins is afgevlakt – hij is 1,80 meter en is misschien bijna klaar met groeien – is zijn allround vaardigheden. Als hij naar hem kijkt in spelactie, is hij een onbaatzuchtige teamgenoot, net als zijn vader, die ervan houdt anderen erbij te betrekken en het spel op talloze manieren beïnvloedt.

“Hij is al slim en bekwaam, een betrouwbare schutter, een bereidwillige balbeweger en een solide verdediger, dus het gaat echt meer om de nuances van de positie en het leiden van een team”, zei Finkelstein over zijn capaciteiten en wat er voor nodig is om hem te nemen. zijn spel naar het volgende niveau. “Hij speelt met een enorme volwassenheid, vooral gezien de microscoop waar hij onder ligt, dus ik denk dat hij het temperament heeft voor de positie.”

De assertiviteit waarmee hij dit offseason op het circuit speelde, is reden tot optimisme. Hij heeft de vaardigheid om aan beide kanten consequent een impactspeler te zijn, maar in de aanval heeft hij onbaatzuchtig gespeeld tot een fout. Er is een lijn waar onbaatzuchtigheid overgaat in verlegenheid tussen de lijnen.

“De grootste stap die we in de nabije toekomst moeten nemen, is om consistenter te zijn en met wat meer vuur te spelen”, zei Bossi. “Bronny lijkt een erg goede teamgenoot en iemand met wie het leuk zou zijn om mee te spelen, maar de tijd voor hem om agressiever te zijn is nu aangebroken. Hij kan schoten neerhalen in catch-and-shoot situaties, en ik zou graag zie hem zijn kracht wat meer in zijn voordeel gebruiken en voor hem om meer druk op verdedigers als coureur uit te oefenen, omdat hij de vloer een beetje kan openen voor teamgenoten als hij een actievere rol speelt.”

Hoe zijn traject te voorspellen?

Historisch gezien is het slagingspercentage — dat wil zeggen de kans dat een speler een prof wordt — voor spelers die gerangschikt zijn in het bereik waar Bronny binnen staat, behoorlijk wisselvallig. Er zijn twee, misschien drie spelers uit de 2021-klasse die in de jaren 40 of 50 werden gerangschikt en die volgend jaar na hun tweede seizoen zouden kunnen worden opgesteld – nr. 51-prospect, Jeremy Sochan, was een loterijkeuze in de NBA Draft van juni.)

“Op dit moment zie ik Bronny als een heel goede middelbare schoolspeler die de kans heeft om een ​​leuke speler op het hoogste niveau te worden”, zei Bossi.

De NBA is het doel, maar zou niet de ultieme maatstaf voor een speler moeten zijn. De waarheid is dat Bronny een zeer goede middelbare schoolspeler is met veelbelovend potentieel – zelfs als het niet zeker is om hem een ​​niveau hoger op de basketballadder te projecteren.

“Het is zo moeilijk om hem eruit te projecteren, omdat het moeilijk voor te stellen is dat zijn pad een conventioneel pad is”, zegt Finkelstein. “Zijn vader heeft al gezegd dat hij naast hem wil spelen in de NBA, en zijn vader is waarschijnlijk de meest invloedrijke persoon in het basketbal. Denk ik dat hij over twee jaar NBA-klaar zal zijn? Nee, waarschijnlijk niet, gebaseerd op op wat we nu zien. Maar ik zou niet wedden tegen LeBrons vermogen om die voorwaarden te dicteren als hij dat wil. Als zijn naam niet Bronny James was, zou ik zeggen dat ik denk dat hij van invloed kan zijn op het winnen vanaf de eerste dag op het niveau van de universiteit, maar waarschijnlijk geen een-en-klaar type kandidaat zijn.”

Gaat Bronny naar de universiteit?

Er was een tijd dat Bronny naar verluidt vaste aanbiedingen had van zowel Duke als Kentucky.

Die tijd is echter meer dan zes jaar geleden.

Sindsdien is er veel veranderd, ook zijn omstandigheden. Tegenwoordig is zijn werving – of het gebrek daaraan – een van de meer mysterieuze onderwerpen in rekruteringskringen van hogescholen. Hij is gemakkelijk een van de meest bekende en intrigerende top-50-vooruitzichten die de afgelopen tien jaar door de sport zijn gekomen, en toch is er verrassend weinig informatie beschikbaar over zijn werving en nog minder over zijn kansen.

“Het is lastig, omdat Bronny niet beschikbaar is voor de media, en we hebben hem nooit kunnen vragen naar de status van zijn werving, en niemand om hem heen zegt echt iets”, zei Bossi. “Ik weet dat uit gesprekken met coaches die het rekruteren van hem hebben onderzocht, het klinkt alsof het proces om het soort relatie dat je zou willen in een rekrutering op te bouwen en te behouden enigszins moeilijk was, omdat hij geen gemakkelijke jongen is om in contact te komen. met.

“Ik heb ook met veel coaches gesproken die op niet-Nike-scholen zitten die ervan uitgaan dat er geen kans is dat hij naar een niet-Swoosh-school gaat vanwege de banden van zijn vader met Nike,” vervolgde hij. “Geloof me, we zouden graag dieper ingaan op zijn rekrutering, en het is verrassend dat nog een paar scholen niet wat meer moeite hebben gedaan, maar als ze niet zeggen wie erbij betrokken is en coaches niet achter de schermen praten over betrokkenheid, er is niet veel dat we kunnen doen.”

Hoewel er geen actieve aanbiedingen voor Bronny op zijn 247Sports-profiel staan, lijken sommigen in de branche te denken dat de universiteitsroute niet alleen haalbaar, maar ook waarschijnlijk is. Paul Biancardi van ESPN meldde vorige week dat het waarschijnlijker is dat hij naar de universiteit gaat dan andere professionele routes, zoals de G League Ignite. Hij voegde er ook aan toe dat UCLA, USC, Michigan, de staat Ohio en Oregon tot de geïnteresseerden behoren, hoewel ook is gemeld dat de Wolverines en Bruins Bronny niet actief aanwerven.

Achter de schermen is het onduidelijk wat hij wil doen, wat heeft geleid tot enige pauze van programma’s die misschien niet bereid zijn middelen onder te dompelen in het nastreven van een potentieel doodlopende weg.

“De rekrutering is een beetje een mysterie”, zei Finkelstein. “Bijna elke andere speler in het land is erg openbaar over hun werving – ze plaatsen hun aanbiedingen en bezoeken op sociale media – maar Bronny doet dat niet, en hij geeft ook geen interviews. Dus alles is speculatie Wat ik wel weet, is dat sommige van de scholen die publiekelijk worden gezien als opties voor hem, me hebben verteld dat ze geen direct contact hebben gehad.”

Dat laat ons natuurlijk met een laatste vraag. Tromgeroffel aub.

Wat volgt er voor Bronny?

College zou nog steeds een optie kunnen zijn, en de mogelijkheid om geld te verdienen met zijn naam, imago en gelijkenis op NCAA-niveau zou dat aannemelijker maken. Maar het mysterie van zijn rekrutering lijkt alles te verlaten opties op tafel. Dat zou inhouden dat hij mogelijk naar het buitenland gaat om zijn vaardigheden aan te scherpen of zelfs dienst te nemen bij de G League Ignite. Joe Vardon van The Athletic schreef onlangs dat “Bronny in de herfst van 2023 ofwel op de universiteit zit, bij G League Ignite of in Australië … of waar Rich Paul hem ook plaatst”, wat onlangs leidde tot speculatie dat hij mogelijk in de NBL van Australië zou spelen. .

Beide niet-universitaire opties zijn in het verleden levensvatbare pro-paden gebleken. De G League Ignite begint net aan zijn tweede jaar, maar heeft al sterren voortgebracht, waaronder Jalen Green, de nummer 2 van 2021. Het NBL in Australië heeft ook een mooie staat van dienst met het werven en produceren van toptalenten, waaronder LaMelo Ball, RJ Hampton en Josh Giddey.

Veel zal afhangen van het volgende ontwikkelingsjaar. Misschien worden scholen actiever betrokken als hij zinspeelt op interesse om naar de universiteit te gaan. Misschien kan de NBL of G League Ignite hem het hof maken met een kans om zijn spel te verzorgen en te laten groeien voor de NBA. Misschien groeit hij nog een paar centimeter en voegt hij wat meer assertiviteit toe aan zijn repertoire.

“Wie weet wat de toekomst voor hem in petto heeft, maar ik kijk zeker niet naar hem en denk dat hij projecteert als een loterij,” zei Bossi. “Verdorie, de klasse van 2023 is geen bijzonder geweldige klasse en er zijn echt niet zoveel jongens – ongeacht de rangorde – waar we naar kijken en denken: ‘Hé, die man gaat 15 jaar in de NBA spelen .’ Dus ik zie hem als een kind dat de kans heeft om een ​​behoorlijk goede universiteitsspeler te worden, en laten we dan kijken wat er gebeurt.”


The Valley Voice
The Valley Voicehttp://thevalleyvoice.org
Christopher Brito is a social media producer and trending writer for The Valley Voice, with a focus on sports and stories related to race and culture.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

Popular

More like this
Related