Dow Jones Futures Fall: Fed Pivot Hopes Fueling Market Rally Face Big Test

Date:

De Dow Jones-futures daalden maandagochtend bescheiden, samen met de S&P 500-futures en de Nasdaq-futures, terwijl het winstseizoen nog in volle gang was. Maar de focus deze week zal liggen op een cruciale vergadering van de Federal Reserve, evenals op het banenrapport van oktober.
XDe beursrally had een volatiele week, maar toonde uiteindelijk veerkracht en kracht te midden van uitverkoop in Microsoft (MSFT), Metaplatforms (META), Amazon.com (AMZN) en Google-ouder Alfabet (GOOGL). De Dow Jones, Russell 2000 en uiteindelijk de S&P 500 maakten hun 50-daagse lijnen vrij. De Nasdaq deed dat niet, maar herstelde zich voor sterke wekelijkse winsten als Appel (AAPL) stegen met zijn kwartaalresultaten.

Het winstseizoen blijft vol met rapportages van topbedrijven. Arista Networks (EEN NET), Albemarle (ALB), CF Industries (CF), Cheniere Energie (LNG) en Quanta-services (PWR) rapport deze komende week. ANET-aandelen, Albemarle, CF, Cheniere en Quanta Services zijn allemaal dicht bij potentiële kooppunten.

Hier is een bonusvoorraad: Op halfgeleider (ON), vaak bekend als Onsemi, rapporteerde beter dan verwachte Q3-resultaten vóór de opening van maandag. ON stock sloot vrijdag in de buurt van een trendlijn, maar daalde licht in de premarket-handel. Deze EV-chipmaker heeft de afgelopen maanden wilde voorraadactie laten zien.

LNG-aandelen staan ​​op IBD Leaderboard, terwijl ALB-aandelen en CF Industries op de Leaderboard-watchlist staan. Arista Networks en CF-aandelen staan ​​op de IBD 50-lijst.

De video in dit artikel belichtte een cruciale marktweek, terwijl ook Arista Networks, Albemarle en LNG-aandelen werden geanalyseerd.

Fed-vergadering

De Federal Reserve komt op 1-2 november bijeen, waarbij beleidsmakers de rente opnieuw zullen verhogen. Sommige relatief tamme inflatiegegevens en verschillende bewegingen en signalen van de centrale bank over de hele wereld hebben de hoop versterkt dat de Fed spoedig zal overgaan tot kleinere renteverhogingen.

Markten verwachten nog steeds sterk dat de Fed de rente met 75 basispunten zal verhogen voor een vierde opeenvolgende vergadering, hoewel er nu een kleine kans is op een beweging van slechts een half punt. Maar voor de vergadering van december is het wedden verschoven naar een renteverhoging van een halve punt door de Fed.

Beleggers zullen dus goed letten op de Fed-beleidsverklaring om 14.00 uur ET woensdag, en in het bijzonder de persconferentie van Fed-chef Jerome Powell om 14.30 uur, voor eventuele hints van de Fed.

Maar vóór de eindejaarsvergadering van de Fed zullen er nog veel economische cijfers over de Fed zijn, waaronder twee banenrapporten. Het banenrapport van oktober verschijnt komende vrijdag, drie dagen na de JOLTS-enquête van september. Tekenen van een versoepeling van de arbeidsmarkt kunnen de hoop van de Fed versterken. Maar stevige aanwervingen en dalende werkloosheid kunnen wijzen op verdere grote renteverhogingen en een hoger eindpunt.

Economen verwachten dat de niet-agrarische loonlijsten in oktober met 210.000 zullen stijgen. Dat zou een stevige winst zijn, maar de derde achtereenvolgende maand vertraagt ​​de aanwerving en de kleinste stijging sinds december 2020.

Dow Jones Futures vandaag

De Dow Jones-futures daalden 0,5% ten opzichte van de reële waarde. S&P 500-futures daalden 0,5% en Nasdaq 100-futures daalden 0,6%. Futures zijn van nachtelijke dieptepunten.

De rente op tienjarige staatsobligaties steeg met 3 basispunten tot 4,04%.

De futures op ruwe olie daalden met meer dan 1%, terwijl de aardgasprijzen stegen met meer dan 10%. Koperfutures daalden meer dan 1%.

De PMI-indexen van de Chinese industrie en diensten vielen terug tot onder het break-even 50-niveau, wat wijst op een krimp. De toenemende Covid-beperkingen in de afgelopen weken eisen hun tol van de Chinese economie, samen met de buitenlandse zwakte.

De linkse voormalige leider Luiz Inacio Lula da Silva won zondag de tweede ronde van de presidentsverkiezingen en versloeg de rechtse president Jair Bolsonaro nipt. Petrobras (PBR), de staatsoliegigant, tuimelde over de bezorgdheid dat Lula zijn focus zal verleggen naar sociale behoeften in plaats van winst en aandeelhoudersrendement.

Tarwefutures sprongen omhoog toen Rusland een deal sloot waarmee Oekraïne gewassen uit de Zwarte Zee kon verschepen.

Onthoud dat een nachtelijke actie in Dow-futures en elders niet noodzakelijkerwijs leidt tot daadwerkelijke handel in de volgende reguliere beurssessie.


Sluit je aan bij IBD-experts terwijl ze bruikbare aandelen analyseren tijdens de beursrally op IBD Live


Beursrally

De beursrally had gedurende de week enkele grote winstgerelateerde schommelingen en divergentie, maar uiteindelijk stegen de belangrijkste indexen allemaal sterk.

De Dow Jones Industrial Average steeg 5,7% in de beurshandel, de vierde opeenvolgende wekelijkse winst. De S&P 500-index won bijna 4%. De Nasdaq-composiet steeg 2,2%, inclusief een piek van 2,9% op vrijdag. De small-cap Russell 2000 schoot meer dan 6% omhoog.

Het aandeel Apple steeg vorige week met 5,75%, inclusief een stijging van 7,6% op vrijdag. Aandelen van de Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq Titan sprongen boven hun 50-daagse lijn en sloten net onder hun 200-dagen. Maar AAPL-aandelen moeten meer vooruitgang boeken aan de rechterkant van een basis. Microsoft-aandelen, die woensdag met 7,7% daalden, sloten de week uiteindelijk met 2,6% af. Google-aandelen daalden de afgelopen week met 4,8%, terwijl Meta 23% crashte. Amazon-aandelen zijn met 13% gedaald, zelfs na het compenseren van de verliezen van vrijdag.

Het rendement op 10-jaars Treasuries daalde met 20 basispunten en eindigde vrijdag op 4,01%, waarmee een einde kwam aan een 12-weekse winning streak. De 10-jaarsrente herstelde zich van het intraday-dieptepunt van 3,91% van donderdag, rond de 21-daagse lijn.

Ondertussen staat de 3-maandsrente op 4,09%, nu boven de 10-jaarsrente. Dat is een sterker recessiesignaal dan de inversie van twee jaar/10 jaar, die enkele weken geleden begon.

De Amerikaanse futures op ruwe olie stegen vorige week met 3,4% tot $ 87,90 per vat.

ETF’s

Onder de beste ETF’s steeg de Innovator IBD 50 ETF (FFTY) vorige week met 3%, terwijl de Innovator IBD Breakout Opportunities ETF (BOUT) met 4,8% steeg. De iShares Expanded Tech-Software Sector ETF (IGV) steeg met 4%, zelfs met MSFT-aandelen als een grote participatie. De VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) steeg 3,45%, en dat alles komt op vrijdag.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) steeg vorige week met 0,7%. De Global X US Infrastructure Development ETF (PAVE) steeg 5,5%. US Global Jets ETF (JETS) steeg 5,6%. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) piekte 7,1%. De Energy Select SPDR ETF (XLE) en de Financial Select SPDR ETF (XLF) stegen met 2,7%. Het Health Care Select Sector SPDR Fund (XLV) schoot 5% omhoog en hernam zijn 200-daagse lijn.

Als gevolg van meer speculatieve verhaalaandelen, steeg ARK Innovation ETF (ARKK) vorige week met 8,4% en ARK Genomics ETF (ARKG) steeg met 10%.


Vijf beste Chinese aandelen om nu te bekijken


Aandelen in de buurt van kooppunten

ANET-aandelen sprongen met 9,9% naar 121,47 in het zwaarste wekelijkse volume in acht maanden, en kaatsten terug boven de voortschrijdende gemiddelden van 50 en 200 dagen. In wezen kwam al die wekelijkse winst op donderdag, waarbij Arista Networks werd gezien als een opmerkelijke begunstigde van de metaverse uitgaven van Meta Platforms. ANET-aandelen hebben een korte trendlijn vrijgemaakt en bieden een vroege instap. Een beweging boven de intraday high van donderdag van 126,53 zou een nieuwe ingang van een langere trendlijn kunnen bieden. Maar de inkomsten zijn op de tap maandagavond.

De ALB-aandelen stegen vorige week met 3,8% tot 280,16 en heroverden de 50-daagse lijn. De prijsactie was de afgelopen twee weken bemoedigend, maar het volume was laag. Albemarle-aandelen hebben een kooppunt van 308,34. Een sterke beweging over de high van 26 oktober van 287,07 zou een instappunt kunnen zijn voor de lithiumreus. De inkomsten van Albemarle worden woensdagavond verwacht. De zaak compliceren: Levent (LTHM) meldt dinsdagavond. Het LTHM-aandeel heeft een vergelijkbare grafiek.

De LNG-aandelen daalden vorige week met 0,75% tot 174,48, maar herstelden zich opnieuw van de 21-dagen- en 10-weeklijnen. Cheniere Energy-aandeel, een van de vele LNG-aandelen in de buurt van kooppunten, heeft nu een korte kop-met-handvatbasis met een ingang van 178,69. De winst van Cheniere wordt donderdag verwacht.

CF-aandelen daalden vorige week met 1,6% tot 105,68 en keerden vrijdag iets lager terug nadat ze probeerden een beslissende stap boven de 50-daagse lijn en kortetermijnniveaus te zetten. Maar het bevatte de 10-, 21- en 50-daagse lijnen, die dicht op elkaar zijn gestapeld. Het opheffen van het hoogste punt van vrijdag van 110.59 zou een vroege toegang kunnen bieden, met 119.70 het officiële kooppunt. De CF-inkomsten worden woensdag verwacht. Mede-kunstmest speelt Nutrien (NTR) en Intrepid Potas (POT) melden woensdag ook, maar die aandelen zien er niet zo gezond uit.

Quanta Services-aandelen stegen vorige week met 5,8% tot 141,18 en heroverden de 50-daagse lijn. De aandelen stegen in de voorgaande week met 8,1%. PWR-aandelen kunnen een handvat vormen op een dagelijkse grafiek, die overeenkomt met een korte trendlijn. Voorlopig heeft Quanta-aandeel een bekerbasis met een officieel kooppunt van 149,43, volgens de analyse van MarketSmith. Dat meldt Quanta Services, dat infrastructuurdiensten levert voor de nutssector, donderdag.

“Bonusaandelen” On Semiconductor versloeg de winst- en verkoopprognoses voor het derde kwartaal bescheiden en was in lijn met het vierde kwartaal. ON-aandelen daalden licht in de voorbeurshandel.

Onsemi steeg vorige week met 2,7% naar 67,48 en kwam terug boven het voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen. Het is niet ver verwijderd van een dalende trendlijn vanaf de piek van eind augustus. Onsemi-aandeel toonde enige veerkracht, gezien het spelen van mede-EV-chips Wolfspeed (WOLF) crashte afgelopen week op begeleiding.

ON stock heeft zulke grote dagelijkse en wekelijkse bewegingen dat het misschien On-and-Off Stock zou moeten heten.


Waarom deze IBD-tool het zoeken naar topaandelen vereenvoudigt


Analyse van marktrally

De beursrally toonde veerkracht in het licht van grote verliezen van tech megacaps. De S&P 500, na het raken van weerstand op het 50-daags voortschrijdend gemiddelde, ging vrijdag beslissend hoger. De Russell 2000 beweegt zich naar zijn 200-daagse lijn, terwijl de Dow Jones dat niveau vrijdag bereikte, aangezien zijn winstreeks zich uitstrekt tot zes sessies en vier weken.

De Nasdaq blijft achter, maar kwam vrijdag weer boven de 21-daagse lijn en steeg sterk voor de week.

Hoewel de afgelopen week bemoedigend was, weten we nog steeds niet of dit een berenmarktrally is of iets anders.

Kan de Nasdaq nu boven de 50-dagenlijn komen en dan een run maken op de 200-dagenlijn en verder?

Terwijl winsten de krantenkoppen haalden, waren de dalende rente op staatsobligaties en een zwakkere dollar de afgelopen week de belangrijkste rugwind voor aandelen. Die weerspiegelen de hoop van de Fed.

De renteverhoging door de Fed aanstaande woensdag en het banenrapport van oktober op vrijdag zullen cruciaal zijn voor de marktrally.

Ondertussen, in een kleine ommekeer, terwijl de belangrijkste indices hoger draaiden, zagen de leidende aandelen er iets minder geweldig uit.

Zoals Brian Shannon van AlphaTrends op IBD Live Friday zei, is het “behoorlijk mager” als het gaat om koopmogelijkheden.

Energienamen doen het nog steeds goed, met LNG-aandelen in de buurt van een kooppunt. Dat geldt ook voor enkele defensieve groeinamen in de gezondheidszorg. Discounters, detailhandelaren in auto-onderdelen, verzekeraars en een paar restaurants zijn opvallende kenmerken, met veel van die defensieve acties. Maar veel van die namen, waaronder: Eli Lilly (LLY) en O’Reilly Automotive (ORLY), zijn al verlengd.

Traditionele snelgroeiende namen doen het niet bijzonder goed. Er waren enkele opmerkelijke omkeringen of uitverkoop in die ruimte. De zwakte van cloud computing voor Microsoft’s Azure en Amazon Web Services sloeg de cloudsoftwareaandelen dicht. Maar de uitgave van Meta-uitgaven helpt ANET-aandelen, Pure opslag (PSTG) en misschien enkele chipmakers zoals Nvidia (NVDA). Intel (INTC) sprong op vanwege slechte resultaten en begeleiding, wat suggereert dat slecht nieuws slecht nieuws is voor INTC en chipaandelen in het algemeen. Maar die worden over het algemeen afgestraft.


Time de markt met de ETF-marktstrategie van IBD


Wat nu te doen

De beursrally had de afgelopen week flinke tegenwind en heeft deze uiteindelijk goed afgehandeld. Maar de Fed-vergadering doemt deze week groot op, samen met de aanhoudende inkomstenstroom.

Beleggers kunnen wat exposure toevoegen, maar kunnen ervoor kiezen om in ieder geval de Fed-vergadering af te wachten. In het geval van ALB-aandelen, Arista Networks, CF Industries en vele anderen, moeten beleggers waarschijnlijk wachten op winstresultaten. Het nog steeds beperkte aantal aandelen dat momenteel bruikbaar is, is ook een reden om voorzichtig te zijn met het toevoegen van nieuwe posities. Voortdurende intraday, dagelijkse en wekelijkse volatiliteit voor de belangrijkste indexen en individuele aandelen draagt ​​bij aan de moeilijkheidsgraad.

Maar de beursrally doet het goed. Beleggers zouden mee moeten doen. Bouw uw volglijsten op en zorg ervoor dat u een gevarieerde verzameling kwaliteitsaandelen hebt.

Lees elke dag The Big Picture om op de hoogte te blijven van de marktrichting en toonaangevende aandelen en sectoren.

Volg Ed Carson op Twitter op @IBD_ECarson voor beursupdates en meer.

Misschien vind je het ook leuk:

Wilt u snel winst maken en grote verliezen voorkomen? Probeer SwingTrader

Beste groeiaandelen om te kopen en te bekijken

IBD Digital: ontgrendel vandaag nog de premium aandelenlijsten, tools en analyses van IBD

Tesla versus BYD: Welke EV-gigant is de beste koop?

5 LNG-aandelen in de buurt van kooppunten


The Valley Voice
The Valley Voicehttp://thevalleyvoice.org
Christopher Brito is a social media producer and trending writer for The Valley Voice, with a focus on sports and stories related to race and culture.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

Popular

More like this
Related

बिहार के 18 रेलवे स्टेशन होंगे अपग्रेड, 3 को बनाया जाएगा वर्ल्ड क्लास – Rashifal Today

रेल मंत्रालय यात्रियों की सुविधाओं का विशेष ख्याल रखता...