For Electric Vehicle Makers, Winners and Losers in Climate Bill

Date:

Het klimaat- en energiepakket dat vrijdag door het Congres is goedgekeurd, heeft tot doel twee doelen te bereiken die niet altijd compatibel zijn: elektrische voertuigen betaalbaarder maken en China uit de toeleveringsketen bevriezen.

Vertegenwoordigers van de auto-industrie hebben geklaagd dat de voorgestelde belastingverminderingen van $ 7.500 voor kopers van elektrische voertuigen zoveel verplichtingen met zich meebrengen dat maar weinig auto’s in aanmerking komen. Kopers kunnen geen erg hoog inkomen hebben, de voertuigen mogen niet te veel kosten, en de auto’s en hun batterijen moeten voldoen aan made-in-Amerika-eisen die veel autofabrikanten niet gemakkelijk kunnen bereiken.

“Het wordt een stuk moeilijker voor auto’s om in aanmerking te komen en voor consumenten om in aanmerking te komen voor een federaal belastingkrediet voor de aankoop van een EV”, zegt John Bozzella, voorzitter van de Alliance for Automotive Innovation, die grote Amerikaanse en buitenlandse autofabrikanten vertegenwoordigt.

Sommige bedrijven zullen meer dan andere profiteren van de ingrijpende wetgeving, bekend als de Inflation Reduction Act, die de Democraten in het Huis vrijdag hebben goedgekeurd en de weg vrijmaken voor president Biden om het in de wet te ondertekenen.

De nieuwe kredieten begunstigen bedrijven, zoals Tesla en General Motors, die al jaren elektrische auto’s verkopen en hun toeleveringsketens hebben gereorganiseerd om voertuigen in de Verenigde Staten te produceren. Een joint venture tussen GM en LG Energy Solution zal binnenkort een batterijfabriek openen in Ohio, als onderdeel van een golf van investeringen in elektrische voertuigen door autofabrikanten en leveranciers.

Voertuigen die door Tesla en GM worden verkocht, komen weer in aanmerking voor premies die de autofabrikanten hadden verloren omdat ze meer hadden verkocht dan hun quotum van 200.000 elektrische auto’s onder de huidige wet. De wetgeving heft die limiet op.

De wetgeving zou lastiger kunnen zijn voor bedrijven als Toyota en Stellantis, die eigenaar zijn van Chrysler, Jeep en Ram, omdat ze nog niet zijn begonnen met het maken of verkopen van grote aantallen batterijaangedreven voertuigen in de Verenigde Staten.

De wetgeving bestraft nieuwere elektrische autobedrijven, zoals Lucid en Rivian, wiens voertuigen mogelijk te duur zijn om in aanmerking te komen voor de credits. De prikkels zijn van toepassing op sedans die niet meer dan $ 55.000 kosten en pick-ups, bestelwagens of SUV’s die tot $ 80.000 kosten.

De goedkoopste sedan van Lucid begint bij meer dan $ 80.000. De elektrische pick-ups van Rivian beginnen bij $ 72.500, maar kunnen gemakkelijk $ 80.000 met opties overtreffen. Het bedrijf zei dat het aan het onderzoeken was of klanten de prikkels konden vasthouden door een bindende koopovereenkomst te sluiten voordat de nieuwe wet van kracht werd.

Zelfs autofabrikanten die de toegang tot belastingverminderingen zouden kunnen verliezen, zouden op andere manieren van de wet kunnen profiteren. Het wetsvoorstel bevat miljarden dollars om autofabrikanten te helpen fabrieken te bouwen en lokale toeleveringsketens op te zetten. Dealers zullen profiteren van een bepaling die $ 4.000 kredieten toekent aan gebruikte elektrische voertuigen, met weinig verplichtingen.

“We moeten deze wet in zijn totaliteit bekijken”, zegt Margo Oge, voormalig directeur van het Office of Transportation and Air Quality bij de Environmental Protection Agency. “Is het volmaakt? Nee. Het zal banen opleveren en het is goed voor het klimaat.”

En zodra autofabrikanten wijzigingen aanbrengen in hun toeleveringsketens die volgens de wet vereist zijn, zullen ze klanten gedurende de rest van het decennium en nog enkele jaren genereuze stimulansen kunnen bieden. Het kan een paar jaar duren, maar uiteindelijk zal de wetgeving helpen om elektrische auto’s goedkoper te maken dan benzine- en dieselvoertuigen, zeggen analisten.

“Het consumentenbelastingkrediet is zeker niet geschreven op een manier waarop ik het zou schrijven”, vertelde senator Debbie Stabenow, een democraat uit Michigan, deze week aan verslaggevers, verwijzend naar de stimulans van $ 7.500. Maar in het belang van de goedkeuring van het wetsvoorstel, zei ze, stemde ze in met de wensen van senator Joe Manchin III, de democraat uit West Virginia. De heer Manchin heeft gezegd dat het weinig zin heeft om elektrische voertuigen te subsidiëren omdat de vraag zo groot is dat er lange wachtlijsten zijn voor veel modellen.

Toch voegde mevrouw Stabenow eraan toe: “Er zijn hier veel prachtige dingen voor ons.”

Een kenmerk van het wetsvoorstel dat de meeste klachten heeft gegenereerd, zou vereisen dat tegen 2024 ten minste 50 procent van de componenten in een batterij van een elektrische auto uit de Verenigde Staten, Canada of Mexico komt. Dat percentage loopt op tot 100 procent in 2028. En het aandeel van de mineralen in batterijen die uit de Verenigde Staten of een handelspartner moeten komen, stijgt naar 80 procent in 2026.

Sommige leidinggevenden in de sector zeiden dat het autobedrijven vijf jaar zou kosten om hun toeleveringsketens voldoende te vernieuwen om hun producten in aanmerking te laten komen voor belastingverminderingen.

Anderen vinden dat overdreven. “Ik zou geschokt zijn als dat het geval was”, zegt Joe Britton, uitvoerend directeur van de Zero Emission Transportation Association, waarvan Tesla en leveranciers van batterijen en grondstoffen lid zijn.

Hoewel de organisatie liever minder beperkingen had gezien, zei de heer Britton, “beschouwen we dit nog steeds als een enorme versnelling van de elektrificatie van transport, vooral in vergelijking met waar we een maand geleden waren.”

Sommige beperkingen om in aanmerking te komen voor een belastingkrediet zijn misschien niet zo strikt als ze lijken en kunnen voor interpretatie vatbaar zijn. Mevrouw Stabenow zei bijvoorbeeld dat het erop leek dat het tegoed van $ 7.500 geldig zou zijn voor alle fabrikanten tot volgend jaar voordat de inhoudsbeperkingen van kracht werden.

De wetgeving laat het aan regelgevers over om te beslissen welke componenten als Chinees worden geclassificeerd. Het is bijvoorbeeld onduidelijk of Chinese bedrijven zoals CATL, ‘s werelds grootste batterijproducent, uit de markt zouden worden gejaagd als ze batterijen in de Verenigde Staten zouden produceren. CATL heeft naar verluidt de bouw van een fabriek in het zuiden onderzocht om Ford Motor en BMW te leveren.

De meeste milieuactivisten hebben over het algemeen de Inflation Reduction Act toegejuicht, ondanks concessies die op aandringen van de heer Manchin aan de fossiele brandstofindustrie zijn gedaan, en hoewel de rekening weinig doet voor het openbaar vervoer of tweewielige voertuigen zoals scooters en elektrische fietsen.

De Sierra Club, de milieuorganisatie zonder winstoogmerk, dringt er al lang op aan om kopers van gebruikte elektrische voertuigen te belonen en was blij om dat in de rekening te zien, zei Katherine J García, directeur van de Clean Transportation for All-campagne van de organisatie.

Ze zei dat het ook logisch was om geen stimulansen te geven aan mensen met een hoog inkomen die de hulp niet nodig hadden. Om in aanmerking te komen voor het nieuwe krediet voor elektrische voertuigen, mogen kopers geen belastbaar inkomen hebben van meer dan $ 150.000 als ze single filers of $ 300.000 voor joint filers zijn. “Het strekt de dollars uit voor de mensen die de korting het meest nodig hebben”, zei mevrouw García.

Tesla, dat dure auto’s maakt die populair zijn bij welgestelde professionals, is erin geslaagd om al zijn rivalen in de elektrische auto-industrie te overtreffen, ondanks het feit dat het enkele jaren geleden de toegang tot het huidige federale belastingkrediet voor elektrische auto’s had verloren. Dat suggereert dat kopers van luxe auto’s elektrische auto’s zullen blijven kopen, of ze nu belastingvoordeel krijgen of niet.

Uiteindelijk zullen de inkomensgrenzen autofabrikanten aanmoedigen om minder dure voertuigen aan te bieden, zei Mark Wakefield, medeleider van de automobiel- en industriële praktijk bij AlixPartners, een adviesbureau. “Je gaat een laserfocus zien om onder de $ 80.000 en $ 55.000 caps te komen.”

De prijslimieten en made-in-America-regels zullen autofabrikanten ook aanmoedigen om goedkopere batterijen te ontwikkelen waarvoor minder geïmporteerde grondstoffen nodig zijn. Tesla en andere autofabrikanten verkopen al auto’s met batterijen op basis van ijzer en fosfaat, bekend als LFP, in plaats van batterijen die nikkel en kobalt bevatten, die duur zijn en afkomstig zijn uit landen met een slechte reputatie op het gebied van mensenrechten en milieu. De ijzerfosfaatbatterijen zijn zwaarder, maar meestal goedkoper en gaan langer mee. De Inflation Reduction Act “zal de groei van LFP vergroten”, zei de heer Wakefield.

De wetgeving bevat andere bepalingen die minder aandacht hebben gekregen, maar die de verkoop van elektrische voertuigen kunnen versnellen en de uitstoot van broeikasgassen kunnen verminderen.

Er is geld om bedrijven te helpen bij het installeren van bijvoorbeeld opladers voor elektrische voertuigen. Dat is belangrijk voor mensen die geen garage of oprit hebben waar ze hun eigen opladers kunnen plaatsen.

Er zijn ook belastingverminderingen tot $ 40.000 voor elektrische of waterstofvrachtwagens en bussen. Bedrijfsvoertuigen zijn verantwoordelijk voor een onevenredig percentage broeikasgassen en schadelijke vervuilende stoffen uit de transportsector, omdat ze veel meer tijd op de weg doorbrengen dan personenauto’s.

“Dit maakt elektrische aandrijving op batterijen voor commerciële voertuigen aantrekkelijk”, zegt Gareth Joyce, de CEO van Proterra, een Californisch bedrijf dat elektrische bussen en technologie voor vrachtwagens en andere commerciële voertuigen maakt.

De dingen waartoe de wet autofabrikanten onder druk zet, zoals het gebruik van in de VS gemaakte batterijen, “kunnen niet van de ene op de andere dag worden bereikt”, zei Mary T. Barra, de chief executive van GM, tijdens een optreden met de heer Biden deze maand. Maar de wetgeving “zal deel uitmaken van de katalysator die ons vooruit helpt”, voegde ze eraan toe.

Ford sprak bijna dezelfde mening uit als GM. “Hoewel de doelstellingen voor de consumentenbelasting voor elektrische voertuigen niet allemaal van de ene op de andere dag haalbaar zijn, is het wetsvoorstel een belangrijke stap voorwaarts om onze gedeelde nationale klimaatdoelstellingen te halen en de Amerikaanse productiebanen te helpen versterken”, aldus het bedrijf in een persbericht. een verklaring die de Tweede Kamer aanspoorde om de wetgeving aan te nemen.

The Valley Voice
The Valley Voicehttp://thevalleyvoice.org
Christopher Brito is a social media producer and trending writer for The Valley Voice, with a focus on sports and stories related to race and culture.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

Popular

More like this
Related