Newcastle United v Manchester City: Premier League – live! | Premier League

Date:

Sleutel evenementen

20 minuten De Bruyne probeert de outswinger, en het is op doel, maar Pope duwt gemakkelijk genoeg weg.

19 minuten City wint een vrije trap net buiten het strafschopgebied, rechts van het midden…

18 minuten Cancelo krijgt een gele kaart voor een overtreding tijdens die zet.

17 minuten Dit wordt hectisch! Newcastle overspoelt mannen naar voren, en wanneer Wilson de bal raakt voor Joelinton, glijdt hij een mooie bal naar Saint-Maximin, die buiten Walker duikt en terugslaat! Almiron moet scoren! Maar de aanvaller met negen competitiedoelpunten in 93 competitiestarts leunt achterover en larrups over de top. Dat is een kolossale vergissing.

15 minuten Dit is echt een open wedstrijd, die ik denk dat Newcastle toestaat met hun verdedigingslinie. Maar het wordt opnieuw doorbroken wanneer De Bruyne Foden naar links wegstuurt; nogmaals, hij schiet naar de dichtstbijzijnde paal en Pope redt met een voet wanneer hij de verre hoek probeert. Aan de zijlijn is Guardiola woedend omdat er geen vierkante pass was voor Haaland – zoals er vorig weekend niet was van Foden. Hij kan tijdens de rust op de hoogte zijn van enkele gevoelens.

13 minuten Beter uit Newcastle, Willock die om Walker heen loopt en … hem voor tempo verslaat? Pas je sets niet aan, dat gebeurde gewoon. Ik weet! Hoe dan ook, hij lankt naar links, dan met Wilson binnen vierkanten … maar yerman kiest ervoor om de bal niet over hem heen en op zijn rechtervoet toe te staan, veegt met zijn linker en ziet hem wijd vliegen.

11 minuten Dat was echt uitstekend van Haaland, ‘s werelds eerste in een laboratorium gemaakte voetbalmonster. Hij gaat dit seizoen belachelijke schade aanrichten.

Foto: Lee Smith/Action Images/Reuters

10 minuten Haaland houdt handig stand, draait zich dan om, geeft Willock een gratis ritje op de rug, en met de buitenkant van zijn laars buigt De Bruyne er rechts van binnen doorheen! Hij zou zijn aanloop iets schuin moeten houden om dichter bij het doel te komen, maar doet dat niet, zodat wanneer het tijd is om de trekker over te halen, hij niet veel kan mikken en Pope redt met zijn voeten op de dichtstbijzijnde paal.

9 minuten “De songkeuze was perfect!” denkt Michael Driscoll.

– Kaiser Chiefs komen uit Leeds
– De thuisploeg liep gewoon heel Chelsea af
– Er kan heel goed een rel zijn op Old Trafford
Puntenaftrek voor… grappig en briljant zijn?’

Ik heb niet dat Kaiser Chiefs – genoemd naar Lucas Radebe, als we Leeds-connecties doen – perfect zijn. Ik maak de regels niet, maar ik ben er wel aan gebonden.

8 minuten De Bruyne huppelt weg van Guimaraes, die hem naar het gras schopt voordat hij protesteert tegen een zo voor de hand liggende boeking zoals je zult zien.

7 minuten Eddie Howe zal zeer ontevreden zijn over hoe dat allemaal is gebeurd, maar in belangrijke mate is het wat er gebeurt tegen City: de druk om te presteren is groot, dus spelers maken fouten die ze anders niet zouden doen.

DOEL! Newcastle United 0-1 Manchester City (Gundogan 5)

Gundogan begint de beweging net binnen de stadshelft en leunt naar voren, terwijl Bernardo ongehinderd naar voren schuift. Het kruis pikt hem vervolgens uit en hij heeft tijd om de bal onder controle te krijgen, de bal van achter hem te halen en hem in het doel te schieten, wat wil zeggen dat dit een absolute schande is voor de sterk verbeterde verdediging van Newcastle.

Te makkelijk.  Stad leiden.
Te makkelijk. Stad leiden. Foto: Scott Heppell/Reuters

4 minuten Ik zag Rodri voor het eerst voor Spanje spelen, denk ik, en hij zag er toen uit als een serieus talent. Maar zijn verbetering tot waarschijnlijk de beste in de competitie is het zoveelste bewijs van Guardiola’s vermogen om spelers te kiezen die hij nodig heeft en ze vervolgens te ontwikkelen, en Rodri’s aangenaam vervelende streak. Hij is niet zo snel als Fernandindo, maar hij is net zo gemeen.

4 minuten Nu City aan het bouwen is, legt Haaland neer en draait achter zich aan, terwijl Rodri over de top zweept.

2 minuten Hoe vaak scoren teams uit een korte hoek? Ik zou gemiddeld nog minder vaak wedden dan vanuit een hoek die in de doos wordt gestuurd. Op welk punt vraag ik me af of gegevens spelers er ooit op zullen aandringen om te stoppen met schieten vanuit vrije trappen, omdat dat bijna nooit een doelpunt oplevert, en ze in plaats daarvan moeten laten kruisen of passen.

2 minuten Newcastle werkt netjes een korte hoek, Guimaraes vindt Trippier, wiens voorzet wordt opgevangen door Ederson.

1 minuut Yup, Joelinton Scholes spreidt het spel naar Trippier, diep in de City helft zoals verwacht, en zijn voorzet gaat achterop voor een vroege corner…

1 minuut Hoera we gaan!

Ik mag Mark Knopfler niet eens, maar Local Hero moet de beste walk-on tune in de competitie zijn.

Daar komen de teams!

“Het is deprimerend hoe gemakkelijk wij mensen worden afgekocht”, e-mailt Niall Mullen. “Ik kan alleen maar aannemen dat als Poetin mijn club zou kopen en enorme investeringen in het team beloofde, ik bij de volgende wedstrijd in een Oesjanka zou verschijnen en beweren dat Oekraïne eigenlijk etnisch Russisch is.”

Ik denk dat het logisch is – er is weinig beter in het leven dan de voetbalglorie van je team. Wat ik hinderlijk vind, is de weigering om de herkomst van succes te erkennen, en de animus stuurde degenen wier taak het is om daarop te wijzen. Geen van hen wil dat het zo is, of ergert zich aan het succes van een club.

Ik schreef daarover – en over City’s gebrek aan bruten – hier.

“Dus de verdediging met de gezamenlijke beste defensieve staat van dienst in de Premier League vorig seizoen en die dit seizoen nog niet heeft toegegeven, ‘gebrek aan kwaliteit’,” zegt Ben Burrell, terwijl hij me weer tegen mezelf citeert. “Ik zou graag horen hoe je defensieve kwaliteit Dan definieert!”

Zoals met alle Guardiola-teams, drukt City van voren en houdt het balbezit verbazingwekkend goed – de strijd is veel meer voor hun verdediging dan iets van hen te krijgen. Het is de belangrijkste reden waarom Guardiola alleen de Champions League heeft gewonnen met Messi en het beste middenveld aller tijden – in eigen land kun je ermee wegkomen, maar in Europa word je uiteindelijk gepakt. Zie Liverpool, Spurs, Lyon, Chelsea, Madrid – City is al zo’n vijf jaar de beste ploeg van Europa, en één finale is daar geen verstandige afspiegeling van. De verdediging is de reden waarom.

Voetbal bijnamen: Ik zei eerder dat Steve Bruce Joelinton “Big Joe” noemde, wat me eraan herinnerde dat Sam Allardyce Tal Ben Haim “Ben” noemde, wat “zoon van” betekent. Nog meer voor meer?

“Als de mannenkanten schande verdienen”, e-mailt Em Jackson, “voor de manier waarop KSA en de VAE in beide partijen hebben geïnvesteerd om dubieuze regimes (en NUFC met KSA in het bijzonder – en met links naar Tory die Reuben Brothers nog meer steunt) te vergemakkelijken, wat voor nieuws uit het sportcommentaar over NUFC Women nu volledig wordt gerund door de eigenaren van de NUFC? Is gelijkheid in de sport de kans om net zo slecht te zijn als de mannenkant re: eigendom? Of hadden de vrouwen moeten zeggen: ‘Nee, pas als vrouwen in KSA vrij zijn om democratische keuzes en vrijheden uit te oefenen?’”

Dit is voetbal. Er moet altijd genoeg schande zijn om rond te gaan.

Fast Edward zegt dat spelen “de ultieme test” is – met de toevoeging “voor mij”, uiteraard. Zijn team moet de beste versie van zichzelf zijn en zal in dat verband niet diep zitten. Nou, dat is het plan, maar hij weet hoe het spel kan gaan, dat kan gebeuren, of je het nu wilt of niet. Maar hij wil klassespelers niet te veel tijd aan de bal geven, weet dat zijn kant spelers heeft die City pijn kunnen doen, en door te laten zien dat hij de wedstrijd wil winnen, kunnen zijn spelers het publiek erbij betrekken.

Guardiola is typisch gnomisch wanneer hem wordt gevraagd naar zijn selectie en zegt dat er ruimte is voor Sergio Gomez omdat Jack Grealish geblesseerd is. Hij weet dat Newcastle uit altijd moeilijk is, dus zijn team zal moeten laten zien hoe goed ze zijn en hoe goed ze hun voetbal begrijpen. Hij is ook verrast dat zijn team in goede vorm aan het seizoen is begonnen, omdat ze een korte voorbereiding hadden – althans dat zegt hij.

Op welk punt, Ik zou verwachten dat Kieran Trippier om die reden dapper zou zijn in de aanval.

Zoals met vrijwel elk team dat tegen City moet spelen, is het een misser om ze te verslaan, omdat het moet worden gedaan met ongeveer 30% balbezit, waarvan de meeste zich niet in gevaarlijke gebieden bevinden. Maar elk team dat tegen City speelt, heeft ook de kans, als ze genoeg fatsoenlijke bal kunnen krijgen, om een ​​woord te hebben met een verdediging die stevigheid en kwaliteit mist. Het is duidelijk dat de vleugelverdedigers uitstekend zijn, maar Joao Cancelo’s aanvalslicentie betekent ruimte achter, terwijl de centrale verdedigers redelijk zijn, maar niet tot de besten behoren, en beide kunnen fysiek worden gedomineerd. Ik zou verwachten dat Callum Wilson ze zou proberen vast te pinnen, maar hij zal fatsoenlijke service van buitenaf nodig hebben – ik vraag me eigenlijk af of Fraser om die reden misschien eerder was gekozen dan Almiron, als hij fit was geweest.

Op Elland Road speelden ze fulltime I Predict A Riot. Daar zou ik de punten van af hebben, quicksmart.

Ik voorspel een puntenaftrek.
Ik voorspel een puntenaftrek. Foto: Dave Hogan/Getty Images

Daar is het laatste fluitsignaal geweest – Leeds staat nu tweede op de ranglijst, Chelsea 12e – en in London Stadium – of de London Stadium – waar Brighton West Ham met 2-0 heeft verslagen. Brighton staat vierde, West Ham onderaan.

Ze spelen blessuretijd op Elland Road, waar Leeds Chelsea nog steeds met 3-0 leidt en, voor extra vrolijkheid is Kalidou Koulibaly weggestuurd voor een volledig onnodige tweede te boeken overtreding.

Geen van beide veranderingen is onbegrijpelijk, en voordat ik ze licht in twijfel trek, ja, dat weet ik, de kans is groot dat Josep Guardiola meer weet over verenigingsvoetbal dan ik. Maar aangezien de verdediging van City hun zwakke punt blijft, verbaast het me dat hij niet probeert een partnerschap als centrale verdediger te regelen dat elke week speelt. En hoe briljant Bernardo ook is, het verbaast me een beetje dat hij op de vleugel staat, waar zijn relatieve gebrek aan tempo een probleem kan zijn, dan op het middenveld, waar hij op zijn best is.

Wat City betreft, het zijn John Stones en Nathan Aké achteraan, dat betekent geen Rúben Dias, terwijl in de aanval Bernardo Silva voor Riyad Mahrez begint.

Newcastle zijn onveranderd na het doelpuntloze gelijkspel van afgelopen weekend in Brighton, maar hoewel Matt Targett niet fit genoeg is voor selectie, maken Ryan Fraser en Emil Krafth de bank.

Onze teams

Newcastle United (een Howeian, howayian 4-3-3): Paus; Trippier, Schar, Botman, Branden; Guimaraes, Joelinton, Willocks; Almiron, Wilson, Saint Maximin. Abonnees: Dubravka, Lascelles, Ritchie, Krafth, Wood, Fraser, Murphy, Anderson, Longstaff.

Manchester City (een meer formele 4-3-3): Ederson; Walker, Stones, Ake, Cancelo; Rodri, Gundogan, De Bruyne; Bernardo Silva, Haaland, Foden. Abonnees: Ortega, Dias, Phillips, Alvarez, Gomez, Mahrez, Mbete, Palmer, Lewis.

Scheidsrechter: Jarred Gillett (Goudkust)

Eerste dingen eerst: Leeds klettert Chelsea 3-0, met 18 minuten en verandering te gaan.

Preambule

Gezien een wereld die constant in beweging is, is het verrassend eenvoudig om een ​​staat van permanentie aan te nemen met betrekking tot dingen die noodzakelijkerwijs veranderlijk zijn. Of we nu aan zomer, liefde of voetbal denken, als we eenmaal in een ritme zijn genesteld – warme dagen, teleurstellende nachten, voorspelbare resultaten – kan het lijken alsof de dingen nooit zullen veranderen.

Dat is Manchester City. Kampioenen van Engeland in vier van de laatste vijf seizoenen, ze hebben er 11 gewonnen en drie van hun laatste 14 competitiewedstrijden gelijkgespeeld – in die tijd hebben ze ook Erling Haaland toegevoegd, waardoor het vooruitzicht dat ze geen enkele wedstrijd zullen winnen, extreem ver weg lijkt . We mogen nooit vergeten dat dit alles een faciliteit van staatsrijkdom is, maar het voelt niettemin als een staat van permanentie.

Sport en voetbal zijn natuurlijk zelden zo – City was ooit waar Newcastle nu is, gefinancierd door enkele van ‘s werelds meest gerenommeerde altruïsten voor het simpele plezier van het spel. Sindsdien zijn er echter dingen veranderd. Waar City een vrije loop kreeg op spelers die zo briljant waren als David Silva, Sergio Aguëro en Yaya Touré en rivalen, in Man United, waarvan de eigenaren zilver belangrijker vonden dan zilverwerk, zijn er nu financiële fair play-regels die het moeilijker maken om door te dringen tot de elite, en chief executives wiens persoonlijke belangen grotendeels samenvallen met die van hun clubs.

Wat niet wil zeggen dat Newcastle de laatste tijd niet veel is verbeterd; zij hebben. Bruno Guimarães is een prima speler, veel beter dan ze op dit moment hadden verwacht; Joelinton, of Big Joe zoals Steve Bruce hem graag noemde, was een openbaring op het middenveld; en de verdediging ziet er nu uit als een verdediging.

Allemaal heel mooi, maar om City in de problemen te brengen, zal aanzienlijk meer nodig zijn dan we hebben gezien in de iteratie van Newcastle. Ze zijn in staat – als ze het niveau vinden dat ze bereikten bij het ontmantelen van Arsenal aan het einde van vorig seizoen, kunnen ze City pijn doen – maar alles minder, en ze zijn ervoor.

Aftrap: 16.30 uur BST

The Valley Voice
The Valley Voicehttp://thevalleyvoice.org
Christopher Brito is a social media producer and trending writer for The Valley Voice, with a focus on sports and stories related to race and culture.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

Popular

More like this
Related

These States Are Sending Out Final 2022 Payments

As the holiday season gets underway, some Americans will...

Social Security retirement benefits and ‘unretirement’: what to know

Viktorcvetkovic | E+ | Getty ImagesA combination...

Will Smith Unpacks Slap in First Sit-Down After Oscars – Rolling Stone

After shocking audience by punching comedian Chris Rock...

College Football Bowl Projections | Brett McMurphy’s Week 14 Predictions

Week 14 College Football Bowl projections With less than a...