2023 NBA trade deadline: Five teams, including Clippers and Warriors, facing most pressure to make moves

Date:

NBA-fans houden van de geur van het handelsseizoen in de ochtend, en de geurige uitstralingen zijn in sommige steden scherper dan in andere. Terwijl teams als de Boston Celtics, Denver Nuggets en Memphis Grizzlies hun teams vol vertrouwen kunnen zien op weg naar de handelsdeadline van 9 februari, kijken anderen naar hun roster holes zoals LeBron James die JR Smith boos aankijkt.

Per NBA-frontoffice worden daarom verschillende niveaus van urgentie gehanteerd. We besloten een kijkje te nemen naar de vijf franchises die het meest onder druk staan ​​op weg naar de handelsdeadline van 2023.

Waar het op neerkomt: Ondermaatse prestaties en gebrek aan continuïteit als gevolg van blessures hebben een gevoel van urgentie gecreëerd voor een onmiskenbaar middelmatige titelfavoriet in het voorseizoen.

“Hé, weet je niet dat als Kawhi Leonard en Paul George samen op het veld staan…” Bla, bla, bla. Op dit moment bestaan ​​​​de kampioensstrijdende Clippers in een parallel universum met hotdogvingers en Raccacoonie. In dit universum — degene die er toe doet — zijn ze een .500 team met de op drie na slechtste aanval in de NBA. Leonard en George hebben slechts 18 wedstrijden samen gespeeld, en ze zijn 11-7. Niet bepaald vertrouwenwekkend.

Het goede nieuws is dat deze selectie perfect is samengesteld voor een ruil, met middensalarissen die kunnen worden gebruikt als opvulling voor een grotere deal of kunnen worden geruild voor een beter passende speler tegen vergelijkbare kosten. Nic Batum, Reggie Jackson, Robert Covington, Luke Kennard, Marcus Morris Sr. en Norman Powell verdienen allemaal tussen de 10 en 16 miljoen dollar, en dat van Jackson is het enige contract dat aan het einde van dit seizoen afloopt. De Clippers hebben (eindelijk) ook een keuze uit de eerste ronde om in een ruil te bengelen, en gezien de huidige staat van het team met twee ouder wordende sterren, zou die selectie voor 2028 er behoorlijk sappig uit kunnen zien voor een potentiële partner.

Point guard is het meest voor de hand liggende gebied dat rijp is voor verbetering, met Jackson die dit seizoen een stapje terug doet en de Clippers een nettoscore van -6,6 behalen met John Wall op de vloer. Het salaris van $ 6,4 miljoen van Wall zou nuttig kunnen zijn in een ruil, met potentiële doelen zoals Utah Jazz-veteraan Mike Conley en – een grotere swing – Raptors point guard Fred VanVleet.

Dit team is gebouwd voor kampioenschappen en kwam twee seizoenen geleden extreem dichtbij, maar op dit moment voelt het gewoon alsof er iets moet gebeuren, al was het maar om de malaise door elkaar te schudden. Leonard begint te spelen als zijn oude zelf, en het laatste wat je wilt is een gezond seizoen van hem verspillen, aangezien we niet weten hoeveel hij er nog heeft. De urgentie is er zeker voor de Clippers.

2. Toronto-roofvogels

Waar het op neerkomt: Met meerdere invloedrijke spelers die op weg zijn naar een deadline die ze niet heeft, zou de tijd rijp kunnen zijn voor de Raptors om hun stukken te verkopen en naar de toekomst te kijken.

Toronto werd door onze Sam Quinn vermeld als een van de potentiële verkopers die de markt voor de handelsdeadline zouden kunnen dicterenaangezien het team beschikt over een overvloed aan een anderszins schaars goed – spelers die de titelkansen van een strijdend team echt kunnen beïnvloeden.

Tweerichtingsvleugel OG Anunoby heeft naar verluidt gemopperd over zijn rol in de aanval en zal in de nabije toekomst een aanzienlijke uitbreiding krijgen. All-Star point guard Fred VanVleet moet het nog eens worden over zijn eigen verlenging en zal vrijwel zeker afzien van het laatste jaar van zijn deal om dit laagseizoen in te treden als ze er niet in slagen een akkoord te bereiken. Gary Trent Jr., een carrière 38 procent, high-volume 3-point shooter, zal waarschijnlijk ook zijn optie na dit seizoen afwijzen en de free-agent markt betreden. Als je nog groter wilt denken, kan All-NBA-aanvaller Pascal Siakam – wiens contract na volgend seizoen afloopt – misschien ook beschikbaar zijn als Masai Ujiri en de frontoffice een aanbod krijgen dat ze simpelweg niet kunnen weigeren.

De druk op de Raptors tijdens deze handelsdeadline draait om een ​​belangrijke beslissing: opblazen, stand pat, of iets daartussenin.

Nu regerend Rookie of the Year Scottie Barnes vermoedelijk van tafel is, moet de organisatie beslissen welke Anunoby, VanVleet, Trent en Siakam, indien aanwezig, essentiële onderdelen van de toekomst zijn. Met een record van gemiddeld rond de .500 en geen geld in de boeken na 2023-24 buiten Chris Boucher, zijn de Raptors een legitieme tank / herbouwkandidaat. Al die stukken zouden aanzienlijke activa opleveren, en de rest van dit seizoen zou gewijd zijn aan deelname aan de Victor Wembanyama-Scoot Henderson-sweepstakes. Een kern gebouwd rond Barnes, de draftkeuze van dit jaar en welke jonge spelers ze ook halen in ruilen zou niet het ergste ter wereld zijn – kijk eens hoe de Utah Jazz erin geslaagd is relevant te blijven ondanks het wegruilen van twee All-NBA-spelers.

Omgekeerd zouden de Raptors kunnen besluiten dat dit in feite de kern is die is gebouwd om een ​​titel te winnen, en de eerste helft van dit seizoen was gewoon een toevalstreffer die snel zal worden gecorrigeerd. Vergeet niet dat de Boston Celtics vorig jaar rond deze tijd onder de .500 stonden, voordat ze plotseling onverslaanbaar werden en raceten naar nummer 2 in de Eastern Conference en een optreden in de NBA Finals. Een van Toronto’s stukken ruilen voor marginale verbeteringen lijkt een halve maatregel, maar dat is ook een optie.

Het punt is dat de Raptors een resolute beslissing moeten nemen, wat gepaard gaat met veel druk.

Waar het op neerkomt: De problemen van de Warriors dit seizoen zouden kunnen worden verholpen door middel van een ruil, maar daarbij zouden ze hun brug naar de toekomst in gevaar moeten brengen.

Er is geen ontkomen aan: de titelverdedigers hebben het dit seizoen moeilijk gehad. EEN recent verslag zei dat het frontoffice van Warriors naar verwachting geen van zijn drie voormalige loterijkeuzes – James Wiseman, Jonathan Kuminga en Moses Moody – vóór de deadline zal verhandelen, maar dat komt altijd met het voorbehoud “onder voorbehoud”. Gezien het feit dat Wiseman waarschijnlijk in elke belangrijke handel die Golden State doet, zou moeten zijn, lijkt het een nieuwe stille deadline aan de horizon te zijn.

Er is echter altijd — altijd – urgentie om Steph Curry’s venster van grootsheid te maximaliseren. De Warriors zijn vorig seizoen geëvolueerd van de tweede plaats in defensieve efficiëntie naar de 14e plaats dit jaar, wat het belang van Otto Porter Jr. en Gary Payton II in die roulatie van het kampioenschap onderstreept. Van de drie jongeren lijkt alleen Kuminga marginaal klaar om bij te dragen in een playoff-setting, en zelfs hij is op en neer geweest. Donte DiVincenzo is een uitstekende toevoeging geweest, maar JaMychal Green – die naar verwachting zal invallen als een mobiele, schakelbare grote man – is tot nu toe niet gelukt.

Het toevoegen van een speler als Jakob Poeltl als back-upcentrum met omvang (iets wat de Warriors ernstig missen, tenzij Wiseman dingen snel uitzoekt) zou de verdediging waarschijnlijk helpen, maar ze zouden van Wiseman af moeten komen om het salaris te evenaren. Hetzelfde als ze voor een grote vleugel zoals Jalen McDaniels gingen. De Warriors konden altijd wachten op de buyout-markt, maar neemt iemand als Rudy Gay je over de top?

Houd er rekening mee dat Golden State ook geen salaris wil aannemen dat zou bijdragen aan de enorme luxebelastingrekening, dus iedereen voor wie ze handelen, zou waarschijnlijk een huurcontract moeten zijn voor een aflopende deal. Zou je een van je jonge loterijkeuzes kwijtraken voor een paar maanden win-nu-hulp?

De meeste teams zouden nee zeggen, maar de Warriors hebben een ouder wordende kampioenskern, bewapend met een van de beste spelers in de geschiedenis aan zijn top – wat het een beetje moeilijker maakt om deze deadline te halen, om zeker te zijn.

Waar het op neerkomt: Luka Doncic is een eenmansshow en het is misschien tijd om als blijk van goede trouw een stap te zetten naar een superster van een generatie.

Ondanks dat Mark Cuban erop aandrong hij heeft het “helemaal verkeerd” Tim McMahon van ESPN meldde eerder deze maand dat Luka Doncic “sterk heeft aangegeven” dat hij wil dat de Mavericks de selectie upgraden vóór de handelsdeadline. Wanneer je 23-jarige MVP-kandidaat prikkelbaar wordt om meer hulp nodig te hebben, is er een behoorlijk sterke druk om te verplichten. En kun je hem dat echt kwalijk nemen?

Doncic presteert op historisch niveau, maar de Mavs schommelden het grootste deel van het seizoen rond de .500, deels vanwege het verlies van zijn running mate — Jalen Brunson — aan de New York Knicks dit laagseizoen. Dallas zorgde niet voor een redelijke vervanging van de verdedigingshelft voor Brunson, en de toevoeging van Christian Wood heeft de verdediging evenveel pijn gedaan als de aanval geholpen. Wat overblijft is een Mavericks-team dat de meeste wedstrijden niet kan winnen, tenzij Doncic ballistisch wordt – wat gelukkig voor hen vrij vaak gebeurt.

De Mavs hebben de salarissen van Wood, Tim Hardaway Jr. en Spencer Dinwiddie om mee te spelen, samen met tal van beschikbare toekomstige draft-picks. Wat dat hen oplevert en waar ze afstand van willen doen, valt nog te bezien. Kan de frontoffice Doncic ervan overtuigen dat het slimmer is om hun vermogen vast te houden voor een grote ommekeer dan nu marginale hulp te krijgen in de marge? Zal de beruchte ultracompetitieve Doncic het concept koesteren van in wezen punteren op een seizoen waarin hij, conservatief gezien, een van de vijf beste spelers in de NBA is?

Het gratis agentschap van Doncic is in het echte leven (2026) nog ver weg, maar in NBA-termen komt het sneller dichterbij. Het laatste wat je wilt, is een fout maken die Doncic uiteindelijk naar de deur zou kunnen duwen, dus de Mavericks moeten deze situatie voorzichtig en verstandig aanpakken.

Waar het op neerkomt: LeBron James wil de laatste dagen van zijn carrière niet doorbrengen in een middelmatig team, maar de frontoffice en de eigenaar lijken aarzelend om toekomstige activa te gebruiken om een ​​vergeefse kans op een strijd te wagen.

LeBron James onlangs zei over de huidige situatie van zijn team: “Jullie weten allemaal wat er zou moeten gebeuren.” Helaas zijn er in het Laker-land verschillende iteraties geweest over wat er precies zou moeten gebeuren. Ruil Russell Westbrook? Westbrook houden maar Patrick Beverley ruilen? Anthony Davis ruilen? LeBron zelf ruilen?

Het maakt niet uit welke versie volgens jou het meest verstandig is, het is moeilijk te beweren dat de Lakers enige kans hebben op het winnen van een NBA-titel met hun huidige selectie, dus er moet omzet zijn – of het nu voor de handelsdeadline is of in vrij agentschap aanstaande buiten het seizoen. James lijkt niet bereid te zijn om te wachten, maar het feit dat hij een verlenging heeft getekend waarmee hij in ieder geval volgend seizoen doorkomt, verlicht een beetje de druk van de frontoffice.

Dat gezegd hebbende, er is urgentie. De frontoffice van de Lakers liet dat maandag zien, voltooiing van de eerste opmerkelijke deal van het handelsseizoen door aanvaller Rui Hachimura over te nemen van de Washington Wizards.

James, die binnenkort de topscorer aller tijden van de competitie wordt, scoort gemiddeld bijna 30 punten per wedstrijd en schiet bijna 60 procent op 2-pointers. Davis leek, toen hij even gezond was, de meest dominante speler in de competitie. Ondanks al het luchtafweergeschut dat hij heeft gekregen vanwege zijn besluitvorming in de late wedstrijd (of het gebrek daaraan), heeft Westbrook goed gepresteerd sinds hij naar de bank is verhuisd, met 16,5 punten, 7,9 assists en 6,5 rebounds op 44 procent schieten als reserve. Nieuwe hoofdcoach Darvin Ham lijkt de Lakers aan beide kanten hard te laten spelen. Er is daar iets, hoe zwak de kaars ook flikkert.

Het ruilen van Westbrook voor Indiana’s duo Buddy Hield en Myles Turner schijnt al sinds het begin der tijden te gaan, en de recente neergang van de Pacers in de afwezigheid van Tyrese Haliburton zou die deal iets realistischer voor hen kunnen maken. Het knelpunt bij elke Westbrook-deal zijn altijd de eerste rondes van 2027 en/of 2029 geweest die de Lakers als compensatie zouden moeten inbrengen. Eén standpunt is dat je het aan James en je fanbase verschuldigd bent om all-in te gaan terwijl hij nog steeds op dit niveau presteert. De andere kant is dat als er geen deal op tafel ligt, de Lakers dit seizoen echt kanshebbers op de titel zullen worden, dus waarom zou je je fiches niet vasthouden tot volgende zomer, wanneer je ook capruimte hebt omdat het contract van Westbrook uit de boeken komt.

Je kunt zeker beide kanten zien, maar wanneer de koning openbaar maakt dat hij een zet wil doen, verhoogt dat de druk voor Rob Pelinka en Co.


The Valley Voice
The Valley Voicehttp://thevalleyvoice.org
Christopher Brito is a social media producer and trending writer for The Valley Voice, with a focus on sports and stories related to race and culture.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

Popular

More like this
Related